100 Vragen Over Solliciteren

100 Vragen Over Solliciteren

VRAAG 100: IS DIT BOEK EEN GARANTIE VOOR SUCCES? Er bestaat geen aanpak die gegarandeerd naar een baan leidt. Geen goeroe, geen sollicitatietraining, geen boek biedt een slagingskans van honderd procent. Maar een goede voorbereiding helpt wel. En over voorbereiden gaat dit boek. Het gaat uit van 99 veelgestelde vragen. De antwoorden zijn rechttoe-rechtaan, praktisch en concreet, overzichtelijk en kort, want een baan vind je door te solliciteren en niet door er dikke boeken over te lezen. Het boek laat zien hoe je zelf de regie in handen kunt krijgen bij de zoektocht naar een baan. Alle onderwerpen die met solliciteren te maken hebben, komen aan bod:

  • het begin van het zoekproces
  • brieven schrijven
  • een goed cv opstellen
  • solliciteren via internet
  • het sollicitatiegesprek
  • de psychologische test
  • ┬áhet assessment center
  • onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden

Frank van Luijk is een van de directieleden van LTP, een organisatie-adviesbureau op het gebied van werving & selectie, loopbaanbegeleiding, assessment en human resource management. Eerder schreef hij Hoe krijg ik ze zover? Psychologie voor managers.

Recensies

Er zijn vele gidsen op de markt die proberen het solliciteren te begeleiden – de ene beter en handzamer dan de andere. Deze gids probeert aan de hand van 99 vragen (en een laatste open vraag) mensen die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan door het proces te begeleiden. De vragen zijn gegroepeerd volgens de chronologische stappen van het sollicitatieproces, onder andere: zoeken naar vacatures, schrijven, gesprekken en testen en tenslotte al dan niet onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. De stukjes bestaan steeds uit een vraag en een antwoord van een pagina. Dit boek kan behulpzaam zijn in elk van de genoemde fases, in ieder geval is het goed leesbaar en praktisch. Voorzien van een (summiere) literatuuropgave.

Lees meer over het boek ‘100 Vragen Over Solliciteren’

[adsense]

Leave a Reply