Het Complete Handboek Solliciteren

Het Complete Handboek Solliciteren

‘Wij wensen u heel veel succes’. Met deze zin wordt menig sollicitant teruggewezen naar af. Opnieuw door de molen van zoeken, informatie verzamelen, bellen, brieven schrijven, wachten, een gesprek, wachten, nog een gesprek en een onzekere afloop. Gek genoeg zitten veel bedrijven te springen om deskundig personeel en veelal blijkt die leemte niet te vullen. Enerzijds beginnen de gevolgen van de vergrijzing merkbaar te worden en anderzijds is de instroom van jongeren naar de arbeidsmarkt merkbaar teruggelopen. Hier liggen dus volop kansen! Voor herintreders, oudere werknemers en mensen die van baan willen veranderen. Maar wel met de juiste sollicitatie!

Auteur Raymond Briels, in het dagelijkse leven directeur van het commerciƫle adviesbureau Futura Fortis in Weert, is van mening dat de sollicitatieprocedure heel wat prettiger en succesvoller kan verlopen. Hij doorloopt in dit handboek alle facetten van de sollicitatie. Na een grondige zelfanalyse, een verkenning van de arbeidsmarkt en het potentieel, wordt de lezer begeleid bij zijn zoektocht naar werk. Hij of zij krijgt adviezen over het weloverwogen kiezen van een baan, die past bij opleiding en belangstelling, en vervolgens worden de tactische vaardigheden onder de loep genomen die nodig zijn om het gewenste einddoel te bereiken.

Het vinden van werk is echter niet het einddoel. Het zijn met name de flexibiliteit binnen de baan, doorstroommogelijkheden en vervolgopleidingen die mede bepalen of de arbeidstoekomst perspectieven biedt in overeenstemming met de persoonlijke doelstellingen. De stelling van Raymond Briels is dat het mede deze bewustwording is die bepaalt dat een sollicitatie succesvol verloopt.

Lees meer over het boek ‘Het Complete Handboek Solliciteren’

[adsense]