Hoe krijg ik die baan?

Hoe krijg ik die baan?

Verbeter uw werksituatie met Sleutels tot succes

Hoe krijg ik die baan?

Waar ziet u zichzelf over vijf jaar? Wat is uw grootste zwakte? U heeft een prima CV (curriculum vitae), maar nu komt de grote test: het sollicitatiegesprek. Dit boek reikt strategie├źn aan om met deze en meer klassieke vragen om te gaan.

In Hoe krijg ik die baan? vindt u:

  • tips over de voorbereiding op een gesprek;
  • advies over hoe u kalm kunt blijven onder grote druk;
  • strategie├źn voor verschillende soorten sollicitatiegesprekken;
  • manieren om met lastige vragen om te gaan;

Aan de hand van vragenlijsten om uw zwakke en sterke punten vast te stellen, adviezen om valkuilen te vermijden, actielijstjes, relevante links en ‘top-tips’ helpt dit boek u uw positie te verbeteren en een goede indruk te maken op uw toekomstige werkgever.

Recensies

In hoeverre dit handzame en nuttige boekje naast een vertaling uit het Engels ook bewerkt is door de vertaler is niet duidelijk. In de meeste gevallen past het echter ook in de Nederlandse (en Vlaamse) situatie. De ondertitel ‘tips om uw hoofd koel te houden bij elke sollicitatie’ is toepasselijk. Niet voor elke situatie zullen assesments en psychometrische testen aan de orde komen, maar desondanks lijkt het een handig boekje voor ‘debutanten’ in het solliciteren alsmede voor hen die daar weinig ervaring mee hebben. Voorafgaand aan het sollicitatiegesprek kunnen dan nog de ‘do’s’ en ‘don’ts’ op een rijtje gezet worden. Via onder andere verwijzingen naar internetlinks en een beperkte lijst ‘verder lezen’ alsmede een index vormt het aldus een goed hulpmiddel

Lees meer over het boek ‘Hoe krijg ik die baan?’

[adsense]