Solliciteren met gevoel voor humor

Solliciteren met gevoel voor humor

Henk Bemboom, schrijver van liedjes en reclameteksten, speelt ontzettend graag met taal. Ongewild hoort en leest hij vaak iets heel anders dan de spreker of schrijver bedoelt. En dat altijd vanuit een humoristische invalshoek.

In dit boek geeft Bemboom u een indruk van de vele kronkels, taalvondsten en woordspelingen die hij heeft verzameld. Bij sommige woordspelingen is het even nadenken. Andere daarentegen zijn weer heel eenvoudig, maar zeker niet minder sterk. De titel ‘Solliciteren met gevoel voor humor’ is het tweede boek in de serie ‘Woordspelingen voor gevorderden’. Wij wensen u veel leesplezier en succes met solliciteren.

Recensies

Dit boekje omvat zo’n 350 zinnetjes, uitdrukkingen en dialoogjes met taalvondsten en woordspelingen. Ze zijn verdeeld over bijna twintig rubriekjes, die nogal eens betrekking hebben op beroep, werk, sollicitaties, eten, drinken en namen. De auteur heeft ze niet uit de realiteit opgetekend, maar zelf verzonnen. Zonder veel zelfkritiek, want een groot deel ervan is flauw, voorspelbaar en te gemakkelijk herkenbaar. Het niveau komt daardoor niet veel hoger dan de gemiddelde sinterklaasrijmelarij. Dat is geen probleem, zolang die tot de huiselijke kring beperkt blijft, maar dit boekje overschrijdt die grens. Kortom, meligheid wint het in deze uitgave ruimschoots van humor. Een ietwat pretentieuze, maar voor veel lezers een tamelijk overbodige uitgave, die naast illustraties ook nog enkele fictieve (?) krantencitaten bevat.

Lees meer over het boek ‘Solliciteren met gevoel voor humor’

[adsense]