Spring eruit met je sollicitatiebrief

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders en wat is hetzelfde gebleven nu brieven steeds vaker per e-mail of met een webformulier verstuurd worden?

In dit boek wordt stap voor stap beschreven hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft. Wat zijn belangrijke uitgangspunten, regels en valkuilen? Aan de hand van tien voorbeelden, die uitgebreid besproken worden, wordt uit de doeken gedaan hoe een personeelsselecteur een sollicitatiebrief leest. Het boek is daarmee het meest complete en actuele boek over het opstellen van een succesvolle sollicitatiebrief.

De auteur studeerde personeelswerk en bedrijfssociologie, waarna hij als personeelsfunctionaris bij uiteenlopende bedrijven in dienst was. Tevens is hij werkzaam geweest als outplacement-, reïntegratie- en loopbaanadviseur. Via columns, twitter en de website Loopbaanadvies.net helpt hij werknemers bij de volgende stap in hun carrière.

Lees meer over het boek ‘Spring eruit met je sollicitatiebrief’

Recensies

Het schrijven van een goede sollicitatiebrief is geen gemakkelijke opgave. De auteur stelt in dit boek heel terecht dat iedere sollicitatie zijn eigen brief vraagt – dat betekent overigens niet dat elke brief weer een opgave hoeft te vormen, het gaat er vooral om in te spelen op de wervende organisatie. Het boek laat zich prettig lezen en is een goede leidraad bij het (vooral zelf) schrijven van betere brieven; vanzelfsprekend komt ook het solliciteren per e-mail (met bijlagen) of digitale formulieren aan de orde. Het boek bevat daarnaast nog een tiental praktijkvoorbeelden van brieven voor uiteenlopende organisaties met suggesties van de auteur. Als geheel vormt dit boek een uitstekende handleiding.

[adsense]

Leave a Reply