Solliciteren

Solliciteren

Als je gaat solliciteren moet je van te voren een sollicitatiebrief schrijven. Daarover vertellen we je nu graag wat meer. Want waarom zou je solliciteren aan de hand van een sollicitatiebrief? Solliciteren gebeurt meestal schriftelijk. Toch is het niet verkeerd om met het bedrijf waar de vacature is, tevoren telefonisch contact op te nemen en te vragen naar de persoon die deze sollicitatie afhandelt. Wanneer jouw sollicitatiebrief dan bij hem of haar binnen komt dan word je meestal al “herkend”. Telefonisch contact is echter niet voldoende. Telefonisch contact vervangt de sollicitatiebrief niet. Een bedrijf heeft een vacature en wil daarvoor de beste persoon binnen halen. Het bedrijf wil dus niet de eerste die telefonisch contact heeft meteen aanstellen. Het bedrijf wil meestal van alle kandidaten (of een selectie ervan) een keurige sollicitatiebrief ontvangen. In een dergelijke brief moet een kandidaat zich dan op z’n best laten zien. Hij moet in positieve zin opvallen. Een standaard sollicitatiebrief wordt vaak al snel aan de kant geschoven. Een sollicitatiebrief moet informatief zijn en specifieke informatie bevatten. Het bedrijf moet door deze sollicitatiebrief een duidelijk beeld van iemand krijgen en kan aan de hand daarvan beoordelen of dit de juiste persoon is voor de vacature.

Tips voor een goede sollicitatiebrief

Er zijn veel tips voor een goede sollicitatiebrief. De belangrijkste tip is echter dat het jouw sollicitatiebrief moet zijn en geen invuloefening van een standaard brief. Deze laatste zal snel aan de kant worden geschoven. Er komen namelijk meestal veel sollicitatiebrieven binnen nadat er een vacature is gekomen. Het bedrijf heeft dus de keuze uit een groot aanbod.

Zorg er daarom voor dat:

  • Je sollicitatiebrief zonder fouten is geschreven (laat de brief even door iemand nalezen en op spelling controleren);
  • Je sollicitatiebrief er keurig uit ziet, zowel wat betreft de inhoud alsook de buitenkant van de brief (bijvoorbeeld geen koffievlekken, een keurige aanhef van de brief);
  • Je de brief begint met het benoemen naar welke functie je solliciteert en waarom;
  • Er voldoende informatie over opleidingen en eventuele ervaring in staat met een verwijzing naar je cv (curriculum vitae);
  • Je iets over jezelf vertelt bv. stressbestendig, bereid om langer te werken, bereid om studie te volgen enz.
  • Je de sollicitatiebrief beëindigt, door te vermelden dat je graag in een persoonlijk gesprek alles wilt toelichten;
  • Je een keurige cv (curriculum vitae) meestuurt als bijlage.

Bij de laatste tip moet je er aan denken dat je cv even belangrijk is als je sollicitatiebrief. In de praktijk wordt zelfs vaak eerst het cv van een kandidaat bekeken en pas daarna de sollicitatiebrief. Besteed er daarom veel aandacht aan.

Vind je snel een baan na een sollicitatiebrief?

Heb je niet het geluk om na de eerste sollicitatiebrief een baan te vinden, dan komen er zeker nog meer kansen. Denk aan de literatuur over solliciteren en raadpleeg deze.
Maak niet de fout om voor elke sollicitatie ongeveer dezelfde brief te gebruiken. Elke nieuwe sollicitatie heeft van jou specifieke informatie nodig. Schrijf dus voor elke sollicitatie een
nieuwe sollicitatiebrief. En vergeet niet om je cv (curriculum vitae) mee te sturen en actueel te houden. Ben te allen tijde eerlijk bij het vermelden van je cv. ook wanneer je een gat in je cv hebt. Eerlijk zijn betekent niet dat je alles moet vermelden. Ben je even werkloos geweest en er wordt verder geen verklaring van je gevraagd dan hoef je dit niet te melden. Word je wel met deze vraag geconfronteerd, geef er dan een positieve draai aan. Wellicht heb je in die tijd vrijwilligerswerk gedaan en veel ervaring op gedaan op een bepaald gebied.

Nog een laatste tip!

Een laatste tip: geef nooit op, blijf solliciteren ook na enkele afwijzingen! Op deze manier word je zeer gedreven in het schrijven van goede sollicitatiebrieven.