Voorbeeld sollicitatiebrief 1

Voorbeeld Sollicitatiebrief 1

[Naam + achternaam]

[Straatnaam + huisnummer]

[Postcode + Plaatsnaam]

Adresgegevens [bedrijf/instelling]

T.a.v. mevr./dhr.

[Adres]

[Postcode + Plaatsnaam]

[Plaatsnaam], [Datum van vandaag]

Betreft: sollicitatiebrief stage [functie]

Geachte heer Jacobs,

Met interesse heb ik de vacature op de website van [naam bedrijf/instelling] van 25 augustus 2012 gelezen. Middels deze sollicitatiebrief wil ik me aan u voorstellen en mezelf als stagiaire voor [functie] kandidaat stellen.

Ik stuur u deze sollicitatiebrief voor de stage als [functie], omdat deze baan exact voldoet aan de verwachtingen die ik heb van een vervolgstap in mijn loopbaan. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als hulpverlener in [naam bedrijf/instelling]. In deze functie heb ik bewezen over de kwaliteiten te beschikken die nodig zijn als hulpverlener, zoals stressbestendigheid, sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel. Door mijn werkervaring als hulpverlener weet ik bovendien wat van mij verwacht wordt en ik ben uiterst leergierig.

Enkele jaren voorafgaand aan de sollicitatie naar deze stage heb ik al eens in [naam bedrijf/instelling] gewerkt. Ik heb dit [bedrijf/instelling] leren kennen als een moderne, open instelling met een prettige werksfeer. Met mijn collegiale karakter zou ik hieraan graag een positieve bijdrage willen leveren. Ook zie ik als hulpverlener veel raakvlakken met mijn huidige werk als hulpverlener. Het lijkt me geweldig mijn kennis verder uit te kunnen ontwikkelen in een goed aangeschreven instelling als de uwe.

Ik denk dat ik gezien mijn cv ruimschoots voldoe aan de eisen die in de functieomschrijving worden vermeld. De uitnodiging tot sollicitatie naar deze stage komt wat mij betreft dan ook precies op het juiste moment. Met mijn opleiding en ervaring denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan de missie van uw [bedrijf/instelling]: het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg.

Uiteraard ben ik van harte bereid de motivatie en capaciteiten die ik in de sollicitatie naar deze stage heb genoemd, in een stagegesprek of sollicitatiegesprek nader toe te lichten. Als u vragen hebt over mijn sollicitatie naar deze stage kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

 

[Naam + achternaam]

Bijlage: Curriculum Vitae

Download voorbeeld sollicitatiebrief als PDF