Voorbeeld sollicitatiebrief 3

Voorbeeld Sollicitatiebrief 3

Henk de Bakker
Zijstraat 23
1234 AB Schiedam
Gespecialiseerde bakkerij

De heer Bouwmeester
Hoofdweg 93
4321 BA Den Haag

Schiedam, 29 januari 2013

Betreft: vacature winkelmanager

Geachte heer Bouwmeester,

U bent op zoek naar een vakkundige winkelmanager en dat is precies de functie waar ik naar zoek. Middels deze brief zal ik u er van overtuigen waarom ik denk dat ik die vakbekwame winkelmanager ben die u zoekt.
Ik ben een winkelmanager met talent voor organiseren, voor de bedrijfsprocessen en voor de mensen met wie ik samenwerk. Graag zou ik mijn talenten in een maatschappelijk relevante organisatie inzetten en uiteraard ontwikkelen. Uw bedrijf past daarom perfect bij mij.

Na het afronden van mijn HBO-opleiding bedrijfseconomie, werk ik nu ruim vijf jaar als winkelmanager bij Klaas de Bakker. Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren en opleiden van meerdere bakkers met potentie. Tevens neem ik alle zaken op mij die te maken hebben met het managen van een bakkerij.

Passie en enthousiasme zorgen er voor dat ik in mijn huidige baan goed functioneer. Tijdens winkeluren ben ik zeer klantgericht en ik inventariseer wat de behoefte van de klant is. In mijn ogen is het belangrijk dat de behoefte van de klant voorop staat en daar baseer ik dan mijn beleid op.

Hetgeen wat mij aanspreekt in uw vacature is het managen van een groter bedrijf en hierdoor mijn talent verder kan ontwikkelen. Tijdens langdurige vakanties van mijn leidinggevende heb ik deze werkzaamheden op mij genomen. Ik zie deze functie dan ook als een stap hogerop.

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek willen aangeven waarom deze baan voor mij is weggelegd.

Met vriendelijke groeten,

Henk de Bakker

Bijlage: curriculum vitae

Download voorbeeld sollicitatiebrief als PDF